دشتی اردکانی: خشت خشت میراث‌فرهنگی کشور باید خط قرمز نظام باشد/ نگاه‌ها به عرصه و حریم باید تغییر کند

رئیس فراکسیون گردشگری و میراث‌فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: «خشت خشت میراث‌فرهنگی این کشور باید خط قرمز نظام باشد و همه باید برای حفظ و صیانت آن کمک کنند، من به‌عنوان نماینده مجلس تا پای جانم پای میراث‌فرهنگی خواهم ایستاد.»

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، محمدرضا دشتی اردکانی امروز یکشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ در پنجمین همایش سراسری افق تحول که با حضور علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی در محل سالن آمفی تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، اظهار کرد: از آقای دارابی برای برگزاری این همایش تشکر می‌کنم، از زمانی که آقای دارابی به این وزارتخانه آمده است شاهد تحول هستیم باید قدردان حضور آقای مهندس ضرغامی و آقای دارابی در این وزارتخانه باشیم که فعالیت‌های خوبی در این حوزه دارند و من به عنوان رئیس فراکسیون گردشگری و میراث‌فرهنگی شاهد فعالیت‌های موثر آن‌ها هستم.

او افزود: دیدگاه مسئولان ما درباره میراث‌فرهنگی دیدگاه مناسبی نیست و باید برخی از این دیدگاه‌ها را تغییر دهیم و افرادی که به دنبال ساخت و ساز در عرصه و حریم هستند باید با اهمیت این عرصه و حرائم آشنا شوند.

دشتی اردکانی گفت: یکی از راه‌های نجات کشور توجه به سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است. من در دولت قبل و در این دولت به روسای سازمان برنامه و بودجه این موضوع را گفته‌ام که درآمدزایی از طریق گردشگری می‌تواند به تامین بودجه کمک کند.

رئیس فراکسیون گردشگری و میراث‌فرهنگی اضافه کرد: در بسیاری از کشورهای مختلف مسئولان آن‌ها به میراث‌فرهنگی اهمیت می‌دهند. ما باید نهضت داده‌ها را آغاز کنیم و جهاد تبیین که مقام معظم رهبری فرمودند را باید در حوزه میراث‌فرهنگی اجرایی کنیم.

او ادامه داد: خوشبختانه در بسیاری از موارد حریم رعایت شده که البته به علت پایداری و پایمردی و ایستادگی مدیران و علاقه‌مندان به حوزه میراث‌فرهنگی از جمله مدیران پایگاه‌ها است.

دشتی اردکانی خطاب به مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی گفت: باید دیدگاه نمایندگان را شما مدیران پایگاه‌ها عوض کنید من به تنهایی نمی‌توانم.

او افزود: علا‌وه بر حوزه میراث‌فرهنگی در حوزه گردشگری نیز شاهد مشکلاتی در تصمیم‌گیری‌ها از سوی دیگر سازمان‌ها و نهادها هستیم که به این وزارتخانه لطمه می‌زند به‌عنوان مثال دور نرخی کردن بلیت هواپیما به حوزه گردشگری لطمه می‌زند اما تصمیم را این وزارتخانه نگرفته و جای دیگر تصمیم‌گیری شده است.

او افزود: در حوزه صنایع‌دستی هم همین‌طور، مثلا فرش ما که دارای اهمیت است و جهانی است تصمیم‌گیری آن با این وزارتخانه نیست. اگر امروز ژاپن افتخار می‌کند که روی میز روسای جمهور کشورهای مختلف تلفن پاناسونیک قراردارد ما افتخار می‌کنیم که فرش ایرانی در اتاق بسیاری از روسای جمهور قرار دارد.

رئیس فراکسیون گردشگری و میراث‌فرهنگی خاطرنشان کرد: در مجلس شورای اسلامی طرح‌هایی خوبی برای حمایت از حوزه میراث‌فرهنگی داریم و در برنامه هفتم توسعه نیز به این حوزه اهمیت داده شده و امیدواریم شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14010523979897

برچسب‌ها